21 juli 2015

Door Luis

Facturen wijzigen met Chimply

Stel je bent erachter gekomen dat een factuur een fout bevat. Met Chimply kun je op een eenvoudige manier de factuur wijzigen. 

Je drukt op de tab "Verkoopfacturen". Vervolgens ga je met de muis over de factuur in het facturen overzicht heen. Je ziet aan de rechterkant een potloodje verschijnen. Druk daarop en je komt op de pagina waar je de factuur kunt wijzigen.

LET OP: als een factuur al naar de klant is gestuurd dan mag je hem van de fiscus niet zomaar weer wijzigen. Je dient dan een creditfactuur aan te maken. Lees in dat geval hier verder: Creditfacturen maken.
Facturen de eenmaal in een administratie zijn aangemaakt mogen door de fiscus ook niet meer verwijderd worden. De doorloopnummering van de facturen in de administratie klopt dan namelijk niet meer. Vandaar dat je in Chimply facturen niet meer kunt verwijderen. Heb je per abuis de verkeerde factuur naar een klant gestuurd. Dan kun je dit met het maken van een creditfactuur gemakkelijk oplossen. 
Wil je zeker weten dat je factuur klopt voordat je hem opslaat? Controleer hem dan eerst door op de facturen aanmaakpagina op "Voorbeeld" te drukken. Hij wordt dan niet opgeslagen.

Hieronder de screenshot voor het wijzigen van een factuur:

Factuur wijzigen


comments powered by Disqus