21 juli 2015

Door Luis

Creditfactuur maken

Stel dat je een foute factuur naar je klant hebt gestuurd. Er staat bijvoorbeel 50 euro teveel in. De makkelijkste manier om dit op te lossen is om de gehele factuur terug te draaien door middel van een creditfactuur. Een creditfactuur is een nieuwe factuur met een eigen factuurnummer met exact hetzelfde bedrag als de foute factuur maar dan zijn alle bedragen negatief. 

LET OP: je mag van de fiscus geen facturen verwijderen uit je administratie omdat de factuurnummering dan niet meer klopt. Je lost foute facturen dan ook altijd op met een creditfactuur.

Je kunt met Chimply op eenvoudige wijze een creditfactuur aanmaken. 

Zo ga je te werk:

Druk op de tab "Verkoopfacturen" -> Kies de relatie/klant waar het om gaat -> Kies de factuurdatum en de vervaldatum (dat is bij een creditfactuur vaak dezelfde/huidige dag). Vervolgens vink je "Creditfactuur" aan. Voeg precies dezelfde bedragen toe als de foute factuur. In de notitie zie je staan: U kunt deze creditfactuur verrekenen met factuur <factuurnummer>. Vul bij factuurnummer het factuurnummer van de foute factuur in. Vervolgens kun je de factuur opslaan.

 

Hieronder een screenshot van het proces:

Creditfactuur maken

 


comments powered by Disqus